Què és Grec.net? · Com funciona Grec.net?· A qui va adreçat? ·
Quines 8 fonts agrega? · Consells de cerca


Grec.net,
cercar MÉS, conèixer MOLT MÉS


Enciclopèdia
Diccionari
Actualitat
Internet
Informació local
Geografia
Llibres
Fotografies

Què és Grec.net?

Grec.net és un portal agregador de fonts d'informació, un nou servei del Grup Enciclopèdia Catalana que integra tots els serveis d'informació independents fins ara, en un de sol, i n'afegeix l'actualitat.

Grec.net permet l'accés simultani a 8 fonts diferents d'informació i coneixement, que fan de Grec.net uns dels més grans fons públics de coneixement i informació existents globalment a Internet. Els resultats es mostren de forma ordenada i relacionada.

Grec.net és una iniciativa pionera al món, atès que és el primer portal agregador de fonts d'informació en llengua no anglesa i el primer   globalment a Europa.

Tots els diferents serveis a Internet seguiran funcionant paral·lelament de forma independent, però permetran ara integrar els resultats de cerca amb els altres projectes a través del nou servei Grec.net.

Com funciona?

La pàgina principal de Grec.net mostra l'actualitat transcendent de la darrera setmana, a través d'una breu descripció de la notícia i l'accés posterior a les entrades de l'Enciclopèdia Catalana que hi fan referència, i que permet per tant als visitants aprofundir en el que ha estat d'actualitat l'última setmana.

El segon gran servei de Grec.net, la funció de cerca múltiple (Tot Grec.net), ofereix els resultats simultanis de les 8 fonts diferents d'informació que s'han integrat. A partir de la cerca es facilita la navegació per tots els continguts del resultat. Tots els resultats que es mostren són ampliables.

A qui va adreçat?

Aquest servei va adreçat especialment a tots aquells usuaris d'Internet que requereixen de grans volums d'informació actualitzada, ordenada i relacionada, com són ara els professionals formadors, els estudiants i alumnes de tots els nivells, els professionals del món de la informació, entre molts d'altres, com també a les persones curioses de mena.

- Una cerca sobre "Egipte" ens durà des de les entrades existents a l'Enciclopèdia sobre la història, religió o economia de l'Egipte passat i present, fins a les notícies d'actualitat més recents sobre el país actual, les pàgines web relacionades, llibres i guies per a poder comprar sobre el país i una selecció de fotografies i imatges.

- O per exemple una cerca sobre "Hollywood" ens mostrarà tota la informació enciclopèdica sobre aquesta ciutat i la seva indústria cinematogràfica, l'actualitat més recent sobre pel·lícules i premis, les pàgines web més reconegudes sobre el cinema, els llibres més interessants per a entendre aquest món i les fotografies més encisadores.

Quines 8 fonts integra?

De les 8 fonts que s'agreguen, set ja funcionaven fins ara independentment i una, l'Actualitat, és una novetat que s'hi afegeix. Les característiques de les 8 fonts són les següents:

Enciclopèdia

La Hiperenciclopèdia constitueix l'accés a tot el contingut de la Gran Enciclopèdia Catalana (GEC) en el seu darrer estat d'actualització.

La Hiperenciclopèdia és la major enciclopèdia del món, i conté 150.000 entrades, 240.000 accepcions, més de 500 dibuixos, més de 600 plànols i mapes interactius, entre molts altres recursos

Diccionari

El Gran Diccionari de la llengua catalana és el diccionari més nou i complet de la llengua catalana. Conté el lèxic de la Gran Enciclopèdia Catalana, actualitzat d'acord amb les darreres modificacions ortogràfiques de l'IEC.

Conté 83.500 entrades, 20.650 locucions i 164.500 definicions

Actualitat

La nova base de dades d'actualitat transcendent és un ampli recull de l'actualitat des de l'any 1990.

Conté més de 150.000 notícies transcendents

Internet

Cercador.com és el primer cercador català concebut des d'una òptica universal, i és una extensa selecció de les millors pàgines web de la xarxa.

Conté més de 30.000 pàgines Web documentades

Guies locals

Ciutat.net és una col·lecció de guies a Internet que donen una informació molt acurada del territori.

Mostra la cartografia digital de municipis catalans i la localització d'adreces i serveis, i conté informació de serveis locals de les principals poblacions catalanes

Geografia

La Gran Geografia Comarcal de Catalunya és el més ampli fons d'informació sobre les comarques catalanes.

Conté l'equivalent a més de 6.500 pàgines en paper, amb prop d'un miler de mapes, dibuixos, plànols, escuts i gràfics

Llibres

Llibres.com és una botiga virtual de productes culturals, que engloba des de llibres en paper i electrònics fins a música, multimèdia i art.

Disposa d'un fons de més de 32.000 títols vius en català, el fons més gran a la venda que hi ha en l'actualitat

Fotografies

Fototeca.com és el fons fotogràfic del Grup Enciclopèdia Catalana a Internet.

Disposa d'un fons de més de 70.000 fotografies

 

Consells de cerca

En la cerca per paraules el cercador en reconeixerà automàticament plurals, femenins i flexió verbal.

L'estratègia més adient és provar sempre en primer lloc una sola paraula, el més restrictiva possible, i a la vista del resultat afegir-ne d'altres de menys restrictives, sigui per ampliar el ventall de possibilitats o per a aconseguir prioritzar alguns resultats en un conjunt massa gran.

Així, si demanem "art egipci" aconseguirem prioritzar les webs d'art egipci sobre d'altres d'Egipte que no parlen d'art. Si demanem simplement "egipci" malgrat que no farem aquesta priorització, com que el nombre de webs es molt més limitat, probablement el resultat serà més satisfactori.

En el cas que introduïu més d'una paraula, no cal que empreu partícules interrogatives com I/O, AND/OR. Quan s'usen diverses paraules es presentaran primer els resultats amb presència de totes elles i després progressivament les diferents combinacions incloent-hi l'aparició separada d'aquestes.

Així, si cerqueu turisme rural us mostrarà primer els resultats que continguin ambdues paraules, i després les que només en continguin una d'elles.


© Enciclopèdia Catalana, SA.
Josep Pla, 95 - 08019 Barcelona
tel: 93 412 00 30 - fax: 93 301 48 63