L'estadística descriptiva

Activitat 2
Passos: 

El fet aleatori que estàs analitzat en aquesta activitat es pot estudiar-lo des d'un altra perspectiva: es pot construir l'arbre de probabilitats i fer una simulació amb aquest arbre. L'arbre de probabilitats el construiràs utilitzant aquest applet:

Per inserir branques en un punt donat (representat per un quadradet), has de clicar-hi a sobre. Com pots comprovar, l'arbre es construeix cap avall i no cap a la dreta, com estàs acostumat a fer-ho. Una vegada construït l'arbre, has de clicar a Escriure probs, és a dir, escriure probabilitats, per entrar les probabilitats de cada branca; per fer-ho, hauràs de posar el cursor dintre de cadascuna de les caixes que apareix i escriure la probabilitat corresponent. Recorda que ha de ser un número entre 0 i 1; a més, has de tenir en compte que els decimals s'expressen amb un punt, i  no amb una coma, tal com fas habitualment (si no segueixes aquestes indicacions, quan premis INTRO, t'adonaràs que allò que has escrit no és acceptat).

Amb aquestes indicacions:

L'applet et permet agrupar les branques finals, segons a l'esdeveniment a què pertanyin. Per fer-ho, has de clicar el botó Arbre final. Comprovaràs que el gruix de cada branca depèn de la probabilitat que has introduït.

Finalment, si vols, l'applet pot fer una simulació per calcular la probabilitat dels esdeveniments de les darreres branques, una vegada agrupats. Per fer-ho, has de prémer el botó Simulació. Fes la simulació i contesta:

Prem el botó netejar, torna a fer tots els passos anteriors i contesta: