Alfons XIII (Madrid, 1886 - Roma, 1941)

Alfons XIII va visitar dos cops aquesta propietat del marquès d'Alfarràs: el 23 d'octubre de 1908, per presenciar la representació d'algunes escenes de l'obra de Shakespeare -dirigides per Adrià Gual- El somni d'una nit d'estiu, i el 5 de juny de 1930, per assistir a la festa del Centenari del Romanticisme. De la primera visita, se'n conserva un pilar de marbre commemoratiu, prop del relleu de Teseu i Ariadna. No és gens estrany que no hi hagi cap monument conmemoratiu de la darrera visita, si tenim en compte que, poc temps després, el rei Alfons XIII havia de marxar a l'exili.

Fill pòstum d'Alfons XII, la regència la va exercir la reina Maria Cristina fins l'any 1902, que va ser declarat major d'edat i va ser coronat rei d'Espanya.

Va manifestar una gran tendència a intervenir en la política del país i va mostrar les seves simpaties pels militars. L'any 1923 va afavorir la dictadura del general Primo de Rivera. Per això, quan l'any 1931 els partits republicans van guanyar les eleccions municipals, va haver de marxar a l'exili.